Archiefinventarisatie Willem de Boer Food & EventsOpzet: het bedrijfsarchief van de eerste vijftien jaar van Willem de Boer Food & Events ordenen, ompakken en voorzien van een inventaris zodat het materiaal toegankelijk en veilig bewaard wordt.

Een cateringbedrijf dat in 1982 is opgericht en sindsdien ongelooflijk is gegroeid, heeft door de jaren heen natuurlijk heel wat boeiend materiaal verzameld: foto’s uit de beginperiode, foto’s van allerlei partijen, trouwkaarten van bruidsparen, fotonegatieven van productfoto’s, veranderingen in de huisstijl door de jaren heen… kortom, teveel om op te noemen. Al dit materiaal lag ongeordend in vele dozen en was daardoor niet toegankelijk.
 
Het materiaal is door mij geordend en voorzien van een archiefinventaris. Daarmee is dit waardevolle archief handig doorzoekbaar geworden, maar ook nog steeds geschikt om lekker in rond te neuzen. Kwetsbaar materiaal zoals foto’s, (foto)albums, fotonegatieven, krantenartikelen, PR-materiaal, publicaties en videobanden is in zuurvrij materiaal verpakt en wordt bewaard in brandveilige kasten. Daardoor kan het materiaal nog lang bewaard worden.

Een vervolgstap van de opdrachtgever wordt wellicht de digitalisering van het archief.

Ga terug naar overzicht