Boek Zover Je Keek Was Er NiksOpzet: verhalen van pioniers over de geschiedenis van het Flevolandse landschap omlijsten met informerende tekst en samenvoegen tot een aantrekkelijke en goed leesbare publicatie. 

Flevoland is het resultaat van het grootste inpolderingsproject ooit: het Zuiderzeeproject. Duizenden mannen trokken in de vorige eeuw naar de drooggevallen zeebodem om te werken aan het bewoonbaar maken van de nieuwe polders. En dat roept interessante vragen op. Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Zeventig mannen en vrouwen van het eerste uur werden door vrijwilligers geïnterviewd en gevraagd naar hun herinneringen. De mooiste verhalen zijn door mij gebundeld van tekst voorzien in Zover je keek was er niks. Ooggetuigen over de geschiedenis van het Flevolandse landschap (2013).

De eerste druk is uitverkocht. Voor de tweede druk kan ingetekend worden via de webwinkel van Landschapsbeheer Flevoland.

Geschreven in opdracht van Landschapsbeheer Flevoland. Vormgeving en opmaak door Ruitervorm te Joure. Drukwerk van Drukkerij van der Eems te Heerenveen.


Ga terug naar overzicht