Uw levensverhaal, een onbetaalbaar cadeau voor uzelf en anderen.

Wordt u ouder en kijkt u steeds vaker terug op uw leven? Misschien leeft bij u de behoefte om uw levensverhaal te vertellen, of om een bepaalde periode uit uw leven op papier te zetten. Ik kan u helpen door uw verhaal op te schrijven of te coachen bij het schrijven van uw eigen verhaal.

Lijkt het je als kind of kleinkind mooi om het levensverhaal van je (groot)ouders op te laten tekenen? Ook dat is mogelijk. Een levensverhaal is een onbetaalbaar cadeau waardoor je je (groot)ouders beter gaat begrijpen. En het is natuurlijk een prachtige herinnering voor later.
 
Waarom uw levensverhaal opschrijven?
Iedereen heeft zijn eigen redenen om zijn levensverhaal op te tekenen. Misschien heeft u in uw leven bijzondere dingen meegemaakt. Of wilt u nog één keer uitspreken wat er allemaal gebeurd is. Misschien ziet u, terugkijkend op uw leven, bepaalde patronen die u aan uw kinderen wilt duidelijk maken. Of u wilt uw verhaal nalaten aan uw kleinkinderen die nu nog te klein zijn om het te begrijpen.
 
Iedereen komt ergens vandaan
Iedereen heeft een voorgeschiedenis. Het is goed om te weten waar je vandaan komt. Het is goed om te begrijpen hoe bepaalde dingen ontstaan zijn. Welke gebeurtenissen ons gevormd hebben, welke invloed relaties op ons hebben gehad. Uw levensverhaal geeft een prachtig tijdsbeeld van uw leven en van de gebeurtenissen die u hebben gevormd tot wie u bent. Daarmee is uw verhaal van onschatbare waarde voor uw kinderen en kleinkinderen.
 
Levensverhaal optekenen: een persoonlijk proces
Het is niet niks om uw levensverhaal toe te vertrouwen aan een ander. Het is belangrijk dat u het vertrouwen voelt om vrijuit te praten. Respect, eerlijkheid en integriteit staan daarom bij mij voorop. U bepaalt zelf wat u wilt vertellen en wat niet. Ik kom natuurlijk eerst langs om kennis te maken en te kijken of het ‘klikt’.
 
Levensverhaal cadeau doen?
Je kunt als (klein)kind het levensverhaal van je (groot)ouders op laten tekenen bij het bereiken van een gedenkwaardige leeftijd. Je eigen herinneringen kunnen dan ook in het boek verwerkt worden. Veel is mogelijk!
 
Hoe gaat het in zijn werk?
Een levensverhaal optekenen gebeurt aan de hand van een serie gesprekken, waarin de persoon vertelt over gebeurtenissen uit zijn of haar leven. Alles kan daarbij aan de orde komen: jeugd, ouders, huwelijk, kinderen, werk, hobby’s… Het levensverhaal wordt verwerkt in een mooi boekje met foto’s en ander beeldmateriaal. Het boekje kan in elke gewenste oplage worden gedrukt.
 
Tarieven
Voor het optekenen van een levensverhaal, inclusief het drukken van een boekje (oplage 30-50 stuks) wordt een bedrag gerekend van € 3500,- ex. BTW. Voor coaching en eindredactie werk ik op basis van een uurtarief.
 
Ieder mens is waardevol. Ieder verhaal is uniek. Bel of mail gerust voor meer informatie. Ik licht de mogelijkheden graag toe.
 
Diensten op het gebied van levensverhalen:
 
+ levensverhaal optekenen
+ coaching bij schrijven levensverhaal
+ redactie van uw zelfgeschreven levensverhaal (fouten verbeteren, goede structuur aanbrengen, enz.)