Referenties

WEBTEKSTEN

Ik heb Lenie ontmoet op een netwerkavond waar ze vol passie sprak over haar bedrijf dat ze had opgestart, nl. tekstschrijven. Zelf heb ik in januari 2013 een onderneming opgestart. Ik heb Lenie gevraagd om samen met de websitebouwer mijn website op te zetten. De teksten die Lenie heeft geschreven zijn zeer helder, boeiend en alles is goed verwoord. Een verhaal goed en netjes op papier verwoorden is een kunst en die beheerst Lenie. Ik beveel Lenie aan bij iedereen die een website wil maken, omdat ze bij mij perfect werk heeft afgeleverd.
Albert Barends, Barends Handelsonderneming

EINDREDACTIE

Lenie Hanse heeft voor ons de eindredactie verzorgd van ons jubileumboek, geschreven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van EHBO-vereniging 'Gouda'. We hebben Lenie leren kennen als een gedreven persoonlijkheid, die secuur met onze stukken om ging. Naast het corrigeren van de tekst heeft ze ons tips gegeven voor pakkende titels en hoofdstukindelingen. We hadden een strak schema met relatief weinig tijd, maar Lenie was flexibel en corrigeerde de tekst in een snel tempo. We zijn erg tevreden over het eindproduct. We zijn van mening dat we zonder haar eindredactie niet zo'n goed lopend verhaal hadden kunnen schrijven en denken na over verdere samenwerking. Als u iemand zoekt die gedreven is, veel kennis van historie en de Nederlandse taal heeft, flexibel is en bereid om mee te denken, dan bent u bij haar absoluut aan het goede adres. Lenie, bedankt!
Hans Heeren, bestuur EHBO-vereniging 'Gouda'


SOLLICITATIEBRIEVEN

Waar ik veel tegen aanloop in mijn sollicitatiebrieven is dat ik wel de juiste zinnen kan maken, maar het vaak lastig vind om er een mooi lopend verhaal van te maken. Lenie heeft mij hier uitstekend bij geholpen. Ze wist op feilloze wijze de juiste toon te zetten in mijn brief en heeft er een samenhangend verhaal van gemaakt. Daardoor heb ik niet alleen een mooie CV, maar ook een duidelijke en professionele motivatiebrief. Na het insturen van deze op een sollicitatie werd ik dan ook direct uitgenodigd voor een gesprek. Een echte aanrader dus!
Lieke

WEBTEKSTEN

Met ons bedrijf DutchOnions BV telen en verhandelen we plantuitjes. Om goed in beeld te komen bij onze (potentiële) afnemers is een fatsoenlijke website noodzakelijk. Wat me echter opvalt aan websites is dat de teksten vaak slecht in elkaar zitten. Omdat ik zelf weinig ervaring en zin had in tekstschrijven, ben ik op zoek gegaan naar iemand die aantrekkelijke en vlot leesbare teksten kon schrijven. Zo kwam ik in contact met Lenie.
Zij wilde eerst weten waar wij mee bezig d.m.v. een bedrijfsbezoek en een uitgebreid gesprek waarin ze gericht vragen stelde en verder doorvroeg als mijn antwoord wat te algemeen geformuleerd was. Daarbij bracht ze me op goede ideeën om de geboden informatie aantrekkelijk en helder op de website te krijgen.
Op de eerste proefteksten kon ik naar believen `schieten`. Door het voorgesprek waren de teksten op hoofdlijnen direct goed. Sommige nuances wilde ik anders verwoorden. Dit heeft ze in korte tijd aangepast en daarmee kwalitatief goede teksten voor mijn website gerealiseerd. Ondanks dat deze nog maar kort in de lucht is, heb ik al een aantal positieve reacties ontvangen. Een aanrader dus om niet zelf te gaan lopen modderen met verhaaltjes schrijven voor een website of brochure, maar gewoon Lenie bellen!
William Mol, Dutch Onions BV


SCRIPTIEBEGELEIDING

Omdat het schrijven van een scriptie voor mij geen dagelijkse kost is, liep ik al snel tegen een aantal dingen aan. Ik wilde antwoord hebben op alle vragen omtrent het onderwerp en dreigde te verzanden in een te breed onderzoek. Met behulp van Lenie heb ik de vragen teruggebracht tot een aantal kernvragen en deelvragen. Zo kon ik al het onnodige materiaal achterwege laten.
Ik kreeg ook handvatten om de scriptie goed op te bouwen, zodat het een goed leesbaar stuk is geworden. Ik denk dat ik mijn scriptie terug had gekregen als ik niet de hulp van Lenie had ingeroepen. In onze groep waren meerdere studenten die zonder ondersteuning een scriptie hadden geschreven en weer terugkregen omdat onderdelen opnieuw moesten.
Het is niet nodig dat Lenie kennis heeft van je onderwerp. Lenie ondersteunt bij de opbouw en geeft tips hoe je antwoorden vindt. Het is echt zonde van je tijd en energie om alles zelf uit te vogelen. Lenie doet dit goed en snel.
Rinke Oost, afgestudeerd Psychosociale Hulpverlening

ARCHIVEREN

Als partycateraar probeer je met nieuwe trendsettende zaken vernieuwende concepten neer te zetten. Je maakt heel veel diversiteit in je bedrijf mee en ook veel zaken die door de jaren heen meegroeien. De tijden veranderen. Een jaar of twintig geleden maakten we nog foto’s van partijen die in fotomappen werden bewaard en in een kast gezet. Later werden er vaak wat losse foto’s opgestuurd en bij elkaar in een kist bewaard, samen met krantenknipsels en dergelijke over het bedrijf. Dit ging jaar in jaar uit zo, met als gevolg dat de ene kist door de andere vervangen werd en de omvang van krantenknipsels, foto’s, artikelen e.d. toenam. Er was totaal geen overzicht meer, terwijl de kisten met beeldmateriaal en krantenknipsels steeds meer waarde kregen.
Het was een grote wens van mij om dit archiefmateriaal eens goed uit te laten zoeken op naam en jaartal en overzichtelijk te ordenen en archiveren. Lenie Hanse-Bolle heeft alles voor ons uitgezocht en geadviseerd op welke wijze we het beste ons archief konden vormgeven. Lenie heeft dit waardevolle bedrijfsarchief verpakt in speciaal zuurvrij papier en karton, waardoor de kwaliteit van de foto’s zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. Het materiaal wordt nu in een brandvrije kast bewaard. Nu heb ik binnen no time de foto’s of krantenknipsels over ons bedrijf uit bijvoorbeeld 1985 of een ander jaartal zo voorhanden.
Indien u met hetzelfde probleem zit als wij, beveel ik Lenie van harte bij u aan. Ik garandeer u dat niet alleen uw archief op orde is, maar dat het in uw hoofd dan ook weer op orde is. Het voelt zo goed dat als u iets nodig heeft dat u het zo weg kan pakken. Archiveren? Een vak apart waarvoor je in de wieg moet zijn gelegd. Dus uitbesteden aan een specialist!
René de Boer, Willem de Boer Food & Events

WEBTEKSTEN

Ik heb Lenie de opdracht gegeven om mijn webteksten zo op te stellen, dat het voor een leek begrijpelijke teksten werden. Zij heeft dit op een nette en duidelijke manier opgesteld. De wijze van samenstellen en communiceren tussen Lenie en mij heb ik als prettig en zeer constructief ervaren. Voor duidelijke teksten en een goede samenvatting van de werkzaamheden in kernachtige bewoordingen is Lenie de juiste persoon om in te schakelen.
Jan Bakker, www.omgevingenveiligheid.nl

SOLLICITATIEBRIEVEN

Lenie Hanse heeft mij al meerdere malen heel goed geholpen met het nakijken en herschrijven van sollicitatiebrieven. Ik voelde mij altijd een stuk zekerder wanneer Lenie mijn brieven nakeek, omdat Lenie de kwaliteiten bezit om brieven zo te formuleren dat deze zonder omhaal van woorden de informatie bevatten waar bedrijven om vragen. Kort en krachtig wist zij mijn persoonlijke kwaliteiten op papier te zetten en op zo'n manier dat ik mezelf er altijd voor 100% in herkende. Vaak heb ik positieve reacties gekregen op de kwaliteit van mijn brieven bij sollicitatiegesprekken. Met dank aan Lenie's hulp heb ik nu een leuke baan als cultuurcoördinator bij een grote bibliotheekorganisatie.
Marinka Visser

WEBTEKSTEN

Onze wens was een website met een pakkende homepage en daarnaast een aantal pagina's met korte uitleg van wat wij doen. Lenie heeft een aantal pakkende teksten geschreven, geheel naar onze smaak. Het geeft de juiste beleving weer van wat wij wilden bereiken. Ik adviseer dan ook om Lenie in te schakelen voor een aantal goede en pakkende teksten.
Huib van Veen, Van Veen Advies

EINDREDACTIE

Bij de afronding van ons boek over de Gebr. Mol kwamen wij erachter dat onze taalkennis en -kunde te kort schoot. Dus hebben we Lenie gevraagd om ons boek te redigeren. Ik had haar afstudeerscriptie gelezen en was onder de indruk van haar makkelijke leesstijl. Ze was niet alleen consequent in haar punten en komma's, maar maakte onze kromme en vaak veel te lange zinnen vlot leesbaar. Misschien nog wel belangrijker was dat zij als leek kon aangeven waar iets niet duidelijk genoeg was en zinnige adviezen gaf hoe dit te verbeteren.
In ons nieuwe boek over transport in de Noordoostpolder hebben we veel ruimte voor foto’s nodig. Nu Lenie een groot gedeelte van de tekst klaar heeft, blijkt dat zij bij machte is om niets weg te laten van de essentie en toch ruimte over te houden. Wij zijn onder de indruk. Ik zou zeggen: probeer het maar eens uit.
Kees Bolle

TENTOONSTELLING

In mei 2013 organiseerde Stichting Urk in Oorlogstijd in samenwerking met FlevoMeer Bibliotheek Urk de prachtige expositie ‘Ik zie het nog zo voor me’. Aan de hand van voorwerpen daterend uit de Tweede Wereldoorlog vertellen acht Urkers de herinneringen die ze hierbij hebben (‘Oral History’).
Lenie Hanse-Bolle was verantwoordelijk voor het gehele project, van conceptualisatie tot de uiteindelijke realisering in de Urker bibliotheek. Als voorbereiding stelde Lenie zich de vragen: welk doel streeft de stichting na, op welke doelgroep richt ze zich en welk resultaat wil ze met de expositie-activiteit bereiken? In nauwe samenspraak met de stichting ontwikkelde Lenie vervolgens het idee om te werken met objecten in combinatie met persoonlijke herinneringen.
Lenie verzamelde en beoordeelde de historische objecten. Ze tekende de persoonlijke herinneringen op door interviews, schreef de teksten en regelde aanvullend historisch fotomateriaal in verschillende archieven (Museum, Stichting Urk in Oorlogstijd en persoonlijke archieven). Ook onderhield Lenie de contacten met portretfotograaf, vormgever en bibliotheek.
Als ‘spin in het web’ heeft Lenie het expositieproject van A tot Z ter hand genomen. Ze werkte overzichtelijk, resultaatgericht, gestructureerd en onderhield de zakelijke contacten. In korte tijd was zij in staat een mooi resultaat neer te zetten, waarbij ze in verbinding wist te blijven met alle betrokken partijen.
Voor Stichting Urk in Oorlogstijd heeft het expositie-initiatief zeker het gewenste educatieresultaat opgeleverd: het opwekken van interesse bij de Urker bevolking voor haar eigen geschiedenis ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, waarbij de verbinding tussen de oudere en jongere generatie Urkers voorop stond.
De  expositie kreeg ruimschoots media-aandacht in onder andere Het Urkerland, de Noordoostpolder, Flevopost en De Stentor. Vanwege het succes is het bovendien het streven dat de expositie een plek krijgt als tijdelijke tentoonstelling in Museum het Oude Raadhuis op Urk.
Stichting Urk in Oorlogstijd