Dit ben ik zo'n beetje.

Ik ben opgegroeid op Urk, maar geniet van het Flevolandse polderlandschap. Van de Franse cultuur en Italiaans ijs trouwens ook. Hoewel ik een geboren Urkse ben, voel ik ook een band met Zeeland, de provincie waar mijn vaders familie vandaan komt. Zonder de watersnoodramp in 1953 hadden mijn ouders elkaar waarschijnlijk nooit ontmoet.

I love it when history comes together.Als historicus en wetenschapper duik ik graag de diepte in om een historisch onderwerp tot op de bodem uit te zoeken en daarvan een gedegen onderzoeksrapportage te maken. Tegelijk weet ik geen grotere uitdaging dan mensen te interesseren voor het verleden. Dan geen wetenschappelijke verhandelingen, maar korte, pakkende teksten. Persoonlijke verhalen. In een tentoonstelling bijvoorbeeld. Of een aantrekkelijk boek met veel foto’s.
 
Verhalen vormen een rode draad in mijn werk. Ik word enthousiast van oral history, het optekenen van levensverhalen van mensen. Mensen die jong waren in een tijd die ik alleen uit boeken ken. Verhalen vol levenservaring die hun respectabele leeftijd hen heeft gebracht. Al luisterend krijg ik respect en begrip voor keuzes die in het verleden gemaakt zijn. Het bevrijdt me van de vooringenomenheid dat ik het ‘wel beter had geweten’.
 
Daarnaast heb ik een passie voor teksten. Goedlopende, pakkende en foutloze teksten. Tegen wil en dank vallen taal- en spelfouten me altijd meteen op. En het is verbazingwekkend waar je die allemaal tegenkomt! Teksten redigeer ik daarom ontzettend graag. Fouten eruit halen, zorgen voor een goede inleiding, opbouw en slot en vooral werken vanuit de gedachte: welke informatie heeft de lezer nodig en hoe zorg ik dat het aankomt en beklijft? 
 
Opdrachten waarbij ik (historisch) onderzoek kan combineren met een publieksgerichte publicatie, maken me enthousiast. Zoals levensverhalen en jubileumboeken.

Meer weten? Bel of mail gerust!