Historisch onderzoek op wetenschappelijk niveau met een gedegen onderzoeksrapport als resultaat.

Wilt u een tentoonstelling maken? Een boek over een historisch onderwerp schrijven? Een historische kwestie uit laten zoeken? Lenie Hanse Tekst & Onderzoek verzorgt historisch onderzoek in opdracht van derden. De onderzoeksresultaten worden verwerkt in een tentoonstelling, een publieksgerichte publicatie of een onderzoeksrapport.
 
Ervaren onderzoeker in historisch onderzoek
Als historica kent Lenie Hanse de weg in bibliotheken en archieven. Lenie Hanse is gespecialiseerd in oral history, een historische onderzoeksmethode waarbij interviews worden gebruikt om herinneringen van betrokkenen vast te leggen. Voor onderzoeksopdrachten wordt op wetenschappelijke wijze gebruik gemaakt van zoveel mogelijk bronmateriaal.
 
Voorbeelden van opdrachten en opdrachtgevers
Opdrachtgevers zijn onder andere culturele instellingen, kenniscentra en bedrijven. Opdrachten variëren van het uitvoeren van een historisch onderzoek tot het schrijven van een boek of het ordenen van een archief.
 
Gespecialiseerd in
Lenie Hanse is gespecialiseerd in de cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw met als belangrijkste themagebieden Urk, Flevoland, en de (nasleep van de) Eerste en Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is Lenie gespecialiseerd in oral history: het doen van interviews en vastleggen van ooggetuigenverslagen.
 
Een onderzoeksopdracht is altijd maatwerk. Lenie Hanse denkt graag met u mee. Neem voor meer informatie contact op.